Varaa aika

Invisalign kalvo-oikomishoito

Tiesitkö, että hampaiden oikomishoito voidaan toteuttaa myös aikuisille?

Hampaiden oikomishoitoa voidaan toteuttaa myös aikuisiällä. Nykyaikaisella Invisalign-kalvo-oikomishoidolla hampaiden asemaa ja asentoa voidaan muokata helposti. Hyvin usein aikuispotilaat kärsivät pienestä, mutta varsin paljon estetiikkaan vaikuttavasta hampaiden ahtaudesta, hampaan virheasennosta tai hammaslomasta.

Virheasennot hampaissa vaikuttavat purentaan, hampaiden reikiintymiseen ja vaikeuttavat myös hampaiden puhdistamista. Lisäksi väärässä asemassa oleva hammas on usein tapaturma-altis. Nuorilla aikuisilla hampaiden virheasennot vaikuttavat myös itsetuntoon.

 

Invisalign hammaslääkäri Jaakko Neuvonen

Hampaiden oikomishoitoa voidaan toteuttaa sekä perinteisillä kiinteillä kojeilla tai lähes näkymättömillä Invisalign-kalvoilla. Invisalign-kalvo-oikominen on hyvin suosittua erityisesti nuorten aikuisten ja aikuisten keskuudessa. Kalvo-oikomishoidon suurin etu potilaalle on hampaiden puhdistettavuus ja kalvot ovat miellyttäviä käyttää. Varaa aika tästä maksuttomaan Invisalign-konsultaatioon!

Tyypillinen potilas on nuori aikuinen, jolla on pieni, mutta häiritsevä ahtaus hampaistossa, useimmiten yläkaarella. Oikomishoidon syy voi olla esteettinen tai toiminnallinen.

 

Ennen ja jälkeen Invisalign kalvo-oikomisen

1. Suunnitelma

Yleisin syy hoidolle on ahtaus. Tilaa hammaskaarelle saadaan levittämällä kaarta tai kiillottamalla ja pienin hionnoin. Kun pieniä hiontoja tehdään laajasti, on niiden yhteisvaikutus suuri. Hionnassa hampaan kiille jätetään ehjäksi, joten sen kesto ei juurikaan kärsi, kunhan omahoito on potilaalla kunnossa.

Ahtauden ohella myös hammaslomia voidaan tiivistää kalvoilla.

2. Toteutus

Kun tarvittava tila saadaan luotua kaarelle, voidaan hampaat siirtää siististi paikalleen. Hoito etenee systemaattisesti ja potilas aktivoi hoitoa itse, vaihtamalla säännöllisesti kalvoja uusiin ohjeiden mukaisesti. 

Oikomishoito vaatii potilaalta motivaatiota ja sitoutumista. Alkutotuttelun jälkeen hoito etenee yleensä omalla painollaan ilman suurempia ponnisteluita.

3. Oikomishoito

Kalvo-oikomishoidon etuna on normaali hampaiden puhdistettavuus ja käytössä ne ovat lähes huomaamattomia. Potilas vaihtaa kalvoja kotonaan suunnitelman mukaisesti, jolloin hoito aktivoituu aina eteenpäin. Invisalign-kalvojen vaihdot ovat pääosin 10-12 vuorokauden välein.

Kalvo-oikomishoidon etuna on kunnollinen suunnitteluohjelma, jolla voidaan siirtää, kiertää ja tehdä lähes mitä vain vaikka yksittäiselle hampaalle. Tästä on etua, kun potilaalla on hampaita, joihin ei haluta kajota. Näin oikomishoidon turvallisuus kasvaa.

Kipeästi hammashoidon tarpeessa?

Vihiluodontie 261,
90440 Kempele

(Oulunsalon lentokentäntien varrella)
Ota Valkea Hammas seurantaan somessa :) 
Maksutavat:
Pankkikortit, luottokortit, käteinen, Svea lasku, Svea erämaksu, ePassi, Edenred, lahjakortti