Varaa aika

Hammasimplantti

Puuttuuko sinulta hammas tai hampaita?

Implanttihoidolla korvataan puuttuva hammas vaiheittain. Ensin leukaluuhun istutetaan titaani-implanttiruuvi korvaamaan puuttuvan hampaan juurta. Tämä keinojuuri tarvitsee luutumiseen noin 3 kuukautta, jonka jälkeen sitä voidaan alkaa kuormittaa. Keinojuurten päälle voidaan rakentaa kruunuja, siltoja ja implanttikiinnitteisiä irtoproteeseja.

Implanttihoito on kirurginen toimenpide, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Jälkivaivoja ei yleensä ole.

Implanttihammas on suussa kuin oma hammas. Se vaatii päivittäistä huolellista puhdistamista sähköharjalla ja langalla, sekä vastaanotolla tehtävää ammattimaista ylläpitopuhdistusta säännöllisin väliajoin. Implanttihampaat ja niitä ympäröivien kudosten tilanne tutkitaan tarkastuksen yhteydessä.

Hammasimplantti: Uuden sukupolven ratkaisu puuttuville hampaille

Eikö hymysi ole enää entisensä puuttuvan hampaan tai hampaiden takia? Implanttihoito tarjoaa modernin ja pitkäkestoisen ratkaisun tämän ongelman korjaamiseen.

Hammasimplantti on kestävä vaihtoehto korvaamaan puuttuvia hampaita. Tämä toimenpide alkaa titaanista valmistetun implanttiruuvilla, joka toimii keinojuurena ja asetetaan leukaluuhun. Kun tämä titaaniruuvi on paikoillaan, se tarvitsee noin kolme kuukautta kiinnittyäkseen luuhun kunnolla. Kun kiinnittyminen on saavutettu, ruuvin päälle on mahdollista sijoittaa kruunuja, hammasiltoja ja implanttiin kiinnitettäviä irtoproteeseja.

Vaikka implanttitoimenpide kuulostaa monimutkaiselta, se suoritetaan paikallispuudutuksessa ja on kirurgisesti tarkka ja turvallinen. Monet potilaat ovat yllättyneet huomatessaan, että toimenpiteen jälkiseuraamuksia ei juurikaan esiinny.

Mutta hammasimplantti ei ole vain korvaava osa – se tuntuu ja toimii kuin luonnollinen hammas. On kuitenkin tärkeää muistaa, että vaikka implanttihammas jäljittelee luonnollista hammasta, se tarvitsee säännöllistä ja huolellista hoitoa. Päivittäinen puhdistus sähköharjalla ja hammaslangalla on välttämätöntä implantin hyvinvoinnin kannalta. Lisäksi ammattilaisen suorittama ylläpitopuhdistus on suositeltavaa tehdä säännöllisesti varmistaakseen implantin ja sitä ympäröivien kudosten terveyden.

Jos haluat palauttaa hymysi entiseen loistoonsa ja nauttia jälleen täysipainoisesta pureskelusta, hammasimplantti saattaa olla ratkaisusi. Kysy lisää hammaslääkäriltäsi ja tutustu implanttihoidon mahdollisuuksiin!

 1. Mikä on hammasimplantti?
 • Hammasimplantti on pieni titaanista tai muusta biokompatiibelistä materiaalista valmistettu ruuvi, joka toimii keinotekoisena hampaan juurena. Se istutetaan leukaluuhun korvaamaan puuttuva hammas. Implantin päälle voidaan asentaa kruunu, joka näyttää ja toimii kuin luonnollinen hammas.
 1. Kuinka kauan hammasimplantit kestävät?
 • Hyvällä hoidolla ja säännöllisillä hammaslääkärin tarkastuksilla, hammasimplantit voivat kestää eliniän. Implantin kesto riippuu monista tekijöistä, kuten suun hygieniasta, tupakoinnista ja yleisestä terveydentilasta.
 1. Onko implanttitoimenpide kivulias?
 • Implanttitoimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, joten potilas ei tunne kipua toimenpiteen aikana. Jälkihoito voi aiheuttaa lievää epämukavuutta, mutta se voidaan hallita särkylääkkeillä ja se yleensä lievittyy muutamassa päivässä.
 1. Kuinka kauan toipuminen kestää implanttitoimenpiteen jälkeen?
 • Välitön toipuminen toimenpiteen jälkeen kestää yleensä muutaman päivän, mutta luun fuusioiminen implanttiin voi kestää useita kuukausia. Tämä vaihtelee yksilöittäin ja riippuu toimenpiteen laajuudesta.
 1. Voinko syödä normaalisti implantin asentamisen jälkeen?
 • Kun implantti on juurtunut paikoilleen ja kruunu asetettu, voit syödä ja pureskella normaalisti. Aluksi on suositeltavaa välttää erityisen kovia ja sitkeitä ruokia.
 1. Kuinka paljon hammasimplantit maksavat?
 • Hammasimplantti maksaa perustilanteessa noin 2450 € / hammas, mutta yksilölliset tarpeet vaikuttavat lopulliseen hintaan. Tarkemman hinta-arvion saat ensimmäisen suunnittelukäynnin aikana. Samalla voimme keskustella myös erilaisista rahoitusvaihtoehdoista.
 1. Mitä riskejä implanttitoimenpiteeseen liittyy?
 • Kuten kaikkiin kirurgisiin toimenpiteisiin, implanttitoimenpiteeseen liittyy joitakin riskejä. Nämä voivat sisältää infektion, hermovaurion tai implantin hylkimisen. Kokenut hammaslääkäri voi minimoida nämä riskit ja käsitellä mahdolliset komplikaatiot tehokkaasti.
 1. Miksi valita hammasimplantti muiden vaihtoehtojen sijaan?
 • Hammasimplantit tarjoavat pitkäaikaisen, kestävän ja luonnollisen tuntuisen ratkaisun puuttuville hampaille. Ne ovat usein mukavampia ja toiminnallisempia kuin perinteiset hammasproteesit.

Kipeästi hammashoidon tarpeessa?

Vihiluodontie 261,
90440 Kempele

(Oulunsalon lentokentäntien varrella)
Ota Valkea Hammas seurantaan somessa :) 
Maksutavat:
Pankkikortit, luottokortit, käteinen, Svea lasku, Svea erämaksu, ePassi, Edenred, lahjakortti